Brazilska manekenka je rođena je u Sao Paulu i često je isticala da je odrasla u skladnoj porodici i iako je imala želju da se bavi gimnastikom, zvezde su htele drugačije. U samo jednom danu, sasvim neočekivano njena sudbina je krenula drugim putem.

Naime, kada je bila u šopingu sa majkom, primetio ju je modni skaut i sve ostalo je postalo istorija. Sa 15 godina počela je da zarađuje svoje prve honorare i tokom uspešne karijere sarađivala je sa luksuznim brendovima kao što su Valentino, Balensijaga, Šanel, Roberto Kaval, Dolče i Gabana, H&M, Armani.

Ipak, po mnogima njenu karijeru je obeležila saradnju sa brendom „Viktorijas sikret“, sa kojim je ugovor potpisala 2005. Godine i sa kojim je sarađivala sve do 2016.

Izabel je veoma posvećena vežbanju i zdravom života, i često na svom Instagram profilu postavlja slike i snimke. Na kojima predano trenira. Isticala je da ne prati određeni režim ishrane, samo se striktno pridržava zdravog načina života. Kod nje nema varanja kad je hrana u pitanju. Izabela neće pojesti sladoled ili kolač, jer zna da to šteti njenom telu.

Prema magazinu People 2017. se našla na listi 100 najlepših ličnosti na svetu, a saradnja sa čuvenim modnim brenodovima joj je donela milione. Od 2015. godine je u vezi sa nemačkim golmanom Kevinom Trapom, a verili su se 2018.