Film „Minamata“, sa Džonijem Depom, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na tviteru. Ovu nagradu Američka filmska akademija zvanično uvodi od ovogodišnje dodele Oskara.

Dugo smo čekali film „Minamata“ koji je svoju premijeru imao na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 2020. godine. U glavnoj ulozi je Džoni Dep koji je pobrao pozitivne kritike i njegov performans je ocenjen kao Depova životna uloga.

Film je od septembra 2021. godine na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji, a posebno je zanimljivo to što je ovo ostvarenje značajnim delom snimano upravo u našoj zemlji.

Film „Minamata“, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na tviteru, koju Američka filmska akademija zvanično uvodi od ovogodišnje dodele Oskara. Delovi ovog filma snimani su u Beogradu tokom 2019. godine, a „Minamata“ je premijerno prikazana u našoj zemlji na Festu 2021. godine.

Džoni Dep glumi proslavljenog ratnog fotografa Eugena Smita koji se osamljuje i otuđuje od svih. U početku dobija poziv od svog urednika da otputuje u Japan na ostrvo Minamata. Te da istraži trovanje stanovnika na ovom ribarskom mestu. Ipak, Eugen u svom istraživačkom potezu otkriva  raznorazne malverzacije korporativne politike, kao i saučesništvo policije i vlasti. Njegovo oružje je samo njegova kamera, ali se on upušta u borbu protiv moćne korporacije. Eugen je morao da stekne izvanredno poverenje zajednice i da napravi takvu fotografiju koja će ovu priču preneti celom svetu. Period života i stvaranja Eugena Smita dešava se malo posle Drugog svetskog rata.