Goblini, fantastični bend iz Šapca ove godine je proslavio 30 godina svog postojanja. Snimanje albuma, veliki broj hitova, koncertne turneje, vraćanje svetla pozornica na rokenrol žanr kao i veliki povratak na scenu 2013. godine. Povratak se desio nakon duže pauze. A hitovi su ono što je obeležilo karijeru šabačkih pank‐rokera i opravdano ih smestilo u sami vrh scene u regionu.

Novosađani će imati jedinstvenu priliku da trećeg decembra sa početkom u 21:00h u Hali 2 Novosadskog sajma prisustvuju, prema rečima organizatora kako zvučnom, tako i vizuelnom spektaklu. Baš onako kako je njihova publika i zaslužila. Hala 2 je sada već provereno mesto za velike rokenrol spektakle s obzirom da su se zagrebačke kolege Goblina, grupa Hladno pivo upravo u Hali 2 oprostili od svoje publike uz dva rasprodata koncerta.

Koncerti Goblina u Novom Sadu sa sobom uvek nose posebnu emociju. Kako od strane benda, tako i od strane publike s obzirom da ih je upravo novosadska publika među prvima prepoznala. Pa se njihovo afirmisanje kroz veće koncerte i festivale upravo dešavalo u Novom Sadu. Te se kasnije odrazilo na čitav region, što je sve detaljno opisano u dokumentarnom filmu posvećenom kultnom šabačkom bendu.

Goblini, na čelu sa svojim frontmenom Brankom Golubovićem Golubom već tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju autentični. Te koncertno atraktivni, ali i dragi publici zbog svoje beskompromisnosti. Kao i iskrenih i upečatljivih stihova, u kojima nema mesta kalkulaciji, pokazujući svima primer da i grupa iz provincije može da dosegne najveće muzičke visine.
Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje. Ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike, koji danas, u 21. veku, odrastaju uz muziku i tekstove grupe Goblini. Te neverovatna razmena energije na relaciji bend‐publika koja ne može da se opiše rečima uprkos tome što se prethodno doživi.