Partibrejkersi su rođeni početkom avgusta 1982. godine, a jubilej će obeležiti 22. septembra 2022. velikim beogradskim koncertom na otvorenom.

– Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada – najavljuje Zoran Kostić Cane i poziva na koncert povodom ovog značajnog jubileja.

– Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. Budimo zajedno, uživajmo u muzici, ljubavi, toleranciji. Uživajmo u svemu čega nema – poručuje Cane.

Grupu „Partibrejkersi“ osnovali su avgusta 1982. godine Cane, bubnjar Goran Bulatović Manza, gitarista Nebojša Antonijević Anton i gitarista Ljubiša Kostandinović.

Manza i Ljuba su svirali zajedno u grupi „Republika“, a Anton je u drugoj polovini sedamdesetih svirao u grupama BG 5 (Sa Ivicom Vdovićem i Bojanom Pečarom), Butik i Šine. Gostovao je i na pločama drugih grupa, potpisujući se kao Riki Rif. Shodno svom razuzdanom ponašanju i po Canetovom doživljaju samih sebe. A u Manzinom prevodu, nazvali su se „Partibrejkers“ (Žurkolomci).

Prvi nastup imali su 4. oktobra 1982. u „Dadovu“ kao predgrupa sastavu „The Fifties“