Romantični hitovi rok n roll muzike klasici su za ceo život.

Napraviti listu najboljih rok pesama u kojima se peva o ljubavi nije nimalo lak zadatak. Toliko je odličnih pesama snimljeno o ovoj temi da je zaista teško suziti izbor na svega pet numera. Romantični hitovi nikada ne izlaze iz mode.

1. Arctic Monkeys – 505

Nakon uspešnog prvenca, Arctic Monkeys su izdali još bolji drugi album Favourite Worst Nightmare 2007. godine. Biser na ovoj ploči bila je pesma 505, za koju je njen autor Aleks Tarner rekao da je prva ljubavna pesma koju je ikada napisao.

2. The La’s – There She Goes

Grupa The La’s je hitom There She Goes otvorila put najezdi sličnih bendova, koji su par godina kasnije postali okosnice britpop scene u Velikoj Britaniji. Inače, ova pesma se često čuje na venčanjima na ostrvu.

3. Foo Fighters – Everlong

Everlong je himna benda Foo Fighters kojom uglavnom zatvaraju svoje koncerte. U svojoj srži pak to je veoma iskrena ljubavna pesma inspirisana Dejv Grolovom romansom sa Luiz Post, pevačicom grupe Veruca Salt.

4. Dejvid Bouvi – Heroes

Protagonisti jedne od najboljih pesama Dejvida Bouvija su dvoje ljubavnika sa suprotne strane Berlinskog zida. Singl Heroes izašao je 1977, a iste godine je pesma našla svoje mesto na istoimenom albumu engleskog kantautora.

5. The Cure – Just Like Heaven

Robert Smit, pevač grupe The Cure, napisao je Just Like Heaven dok je živeo sa svojom ženom Meri u malom dvosobnom stanu u severnom Londonu. Kao inspiracija za ovu ljubavnu pesmu poslužio mu je odmor na moru, na kome je bio zajedno sa Meri pre nego što su se uzeli.