Posle ova dva filma kreće potraga za srećom.

Potrebno je da odgledate filmove i biće vam jasno da je sreća oko vas i u vama.

„Eat Pray Love“ Rajana Marfija – potraga za srećom

Kako ponekad želimo da pobegnemo od svakodnevice, nađemo neku razonodu! Promenite bar nešto, pobegnite na ulicu iz uobičajenog prostora, udahnite gradski vazduh. Junakinja Džulija Roberts, užasno uplašena promena (kao, verovatno, svi mi, ili bar dobra polovina), ipak odlučuje da krene na dugo putovanje bez jasnog plana, znajući samo približni put: odlično rešenje da konačno odlučite sa onim što zaista želite.

Elizabet Gilbert putuje prvo u Italiju, gde uči sve zamršenosti najukusnijeg jezika na svetu, kao i najukusniju kuhinju na planeti. Zatim u Indiju da bolje upozna sebe, i na kraju do mora da završi njeno grandiozno putovanje pod šumom surfa. Ipak, ne uspeva da se opusti na obali. Pred njom najvažnija avantura koja se može desiti samo slobodnoj (usamljena nije prava reč) ženi – ljubav.

„Pisma Juliji“ Gerija Vinika

Romantična, dirljiva tragikomedija, sa zadivljujućim pogledom na Italiju i očaravajućom ljubavnom pričom koja se ne bi mogla dogoditi da nije bilo spleta okolnosti. Sofija je mlada Amerikanka koja je otišla u Veronu po svog verenika, kuvara, a iz besposlice. Dok njen ljubavnik danima nestaje u kuhinji, Sofija se pridružuje grupi dobrovoljaca. Žene odgovaraju na pisma Juliji, bez ikakvog razloga, jednostavno iz želje da usade bar malo nade u slomljena srca. Odjednom je u Sofijinim rukama pismo starije Engleskinje – ona ​​govori o neostvarenoj ljubavi.