Kijanu Rivs otkrio je listu svojim omiljenih filmovima. Kako se navodi, glumac je listu podelio s časopisom GQ, pri čemu je rekao da ga je njegova koleginica iz „Matriksa“ Keri En Mos zamolila da preporuči njeka ostvarenja koja bi mogla da gleda sa svojom decom.

Kijanu je izašao u susret, a kako je objasnio, za kreiranje liste mu je trebalo dosta vremena. Ima svega, od akcije, do komedije.

Evo i kompletne liste: „The Neon Demon“, „A Clockwork Orange“, „Rollerball“, „The Bad Batch“, „Dr Strangelove“, „Seven Samurai“, „Amadeus“, „Rosencrantz & Guildenstern Are Dead“, „The Evil Dead“, „Raising Arizona“, „The Big Lebowski“, „La Femme Nikita (francuska verzija)“, „The Professional“, „Young Frankenstein“, „Blazing Saddles“, „Monty Python and the Holy Grail“, „The Outlaw Josey Wales“ i
„The Road Warrior: Mad Max 2“
.

Keri En Mos je imala samo reči hvale za Kijanua.

– Njegova radna etika je drugačija od svih koje sam ikada upoznala i videla sam to izbliza. Trenira više, radi više, brine više, uvek postavlja sve više i više pitanja kako bi razemio dubinu onoga što radimo. I dok je sve to radio za sebe, uvek je pazio na mene.