Ljubavne rok pesme neće nikada izaći iz mode.

A kada kažemo ljubavne rok pesme, teško je da se odlučimo koje su najbolje.

Ali, mi smo ipak probali da to učinimo. A ako vas zanima koji izvođači i pesme su završile na našoj listi pet najboljih ljubavnih pesama u rok muzici. Preporučujemo vam da ostanete sa nama i u nastavku…

1.Džordž Harison – If Not For You

Bob Dilan je pesmu If Not for You posvetio svojoj prvoj ženi Sari, s kojom je bio u braku u vreme njenog nastanka, 1970. godine. Ova numera se mnogo dopala Džordžu Harisonu, koji je u to vreme snimao svoj trostruki album All Things Must Pass, zbog čega je bivši član Bitlsa odlučio da je obradi.

2. Yeah Yeah Yeahs – Maps

Karen O, pevačica indi rok grupe Yeah Yeah Yeahs, u pesmi Maps opisala je svoj odnos sa Angusom Endruom iz benda Liars. Ona je kasnije priznala da je zaista plakala na kraju ovog spota. Jer je bila emotivno potresena zbog činjenice da se njen dragi nije pojavio na snimanju videa za pesmu koju mu je posvetila.

3. The Rolling Stones – Wild Horses

Stonsi imaju mnogo efektnih balada u svom opusu, od kojih su najpopularnije Ruby TuesdayFool to CryAngie, i, naravno, najbolja među njima, Wild Horses sa albuma Sticky Fingers. Muziku i refren pesme napisao je Kit Ričards, dok je za strofe bio zadužen Mik Džeger.

4. The Beach Boys – God Only Knows

God Only Knows nije samo jedna od najboljih ljubavnih pesama u rok muzici, već i najboljih pesama uopšte. To nije samo naš stav, već i takvih velikana popularne muzike kao što su Pol Makartni, Pit Taunsend, Bono, Beri Gib i Džon Lenon.

5. The Beatles – Something

Something je prvi singl Bitlsa koji je napisao Džordž Harison. Kada je izašla, pesma se našla na vrhu top lista širom sveta. A vremenom je postala druga najobrađivanija numera legendarnog liverpulskog benda (iza pesme Yesterday). Frenk Sinatra je za nju rekao da je „najbolja ljubavna pesma u poslednjih pedeset godina“, a mi možemo dodati da ova konstatacija važi i danas, malo više od pedeset godina nakon njenog izlaska.