Kokteli – mešavina pića, čiji ukus će vas oduševiti. Bilo da ćete sedeti sami, sa partnerom ili nekim društvom, možete da napravite osvežavajuće piće koje će svima prijati.

Najbolje od svega je što ćete morati da odete do prodavnice, eventualno po stvar ili dve, jer su ovih pet koktela krajnje jednostavni.

Ovi kokteli su izuzetno ukusni, ali to ne znači da treba da preterujete sa količinom.

1. Koktel “Screwdriver”

Sastojci:

– votka, 60 ml
– sok od pomorandže, 140 ml
– pomorandža za dekoraciju
– led, 2 do 3 kocke.
Priprema

Jednostavno pomešajte votku i sok od pomorandže i sipajte u čašu, ubacite nekoliko kockica leda i dekorišite sve kolutom pomorandže. Jednostavno, a lepo.

2. Koktel “Mimosa”

Sastojci:

– šampanjac ili belo vino, 150 ml
– sok od pomorandže, 50 ml
– narandžasti liker, 20 ml
– granulirani šećer, 20 g
– nar

Priprema:

Prvo napravite elegantnu dekoraciju za čašu. Sipajte šećer u tanjir, a u drugi sipajte deset mililitara narandžastog likera. Prvo umočite rub čaše u liker, a zatim u šećer, kako bi se zalepio. Nakon toga prelijte preostale tečnosti u čašu, dodajte dobro hlađeni sok od pomorandže i šampanjac. Sve lepo promešajte. i dodajte zrna nara za dekoraciju.

Još neki zanimljivi kokteli

 

3. Koktel “crno-belo”

Sastojci:

– belo vino ili šampanjac, 130 ml
– liker sa ukusom kafe, 25 ml
– zrna kafe za dekoraciju

Priprema:

Za pripremu ovog jednostavnog, ali veoma originalnog i ukusnog koktela, sipajte ohlađeni šampanjac ili belo vino i kafeni liker u čašu, ukrasite kafom i odmah poslužite.

4. Koktel “Martini Royal”

Sastojci:

– martini, 80 ml
– šampanjac ili belo vino, 80 ml
– nekoliko kapi soka limete
– parče limete
– listići nane
– kockice leda

Priprema:

Ovaj koktel se priprema veoma lako, za svega nekoliko sekundi. Nalijte u čašu navedene količine martinija i šampanjca. Zatim dodajte nekoliko kapi limunovog soka, ubacite led, listiće nane i krišku limuna.

5. Koktel “Martini sa džinom”

Sastojci:

– suvi martini, 45 ml
– džin, 45 ml
– kockice leda, 45 g
– masline za dekoraciju

Priprema:

Još jedan koktel koji se sprema veoma lako. Stavite kockice leda u ćašu i sipajte martini i džin. Na kraju stavite nekoliko maslina.