Jogurt torta zvuči kao da je letnja, ali nije. Iako je septembar već stigao, još nam nije doneo one obilne jesenje padavine i pravu hladnoću. Tako da nam se još pola dana ne da da stojimo ispred rerne.

Znamo da je pečenje kolača i keksa izuzetno opuštajuća aktivnost. Ali većina nas voli da uživa u tome kada je vreme maglo. I upravo zato smo danas za vas pripremili jednostavan recept za najsočniji biskvit od jogurta. Jogurt torta je gotova za samo pola sata rada, a uvek oduševi. Iako obično volimo da kombinujemo kolače od jogurta sa višnjama ili kajsijama, ova verzija recepta je potpuno ‘obična’ i služi se sa šećerom u prahu i svežim voćem.

To je klasičan desert koji se može umnogome poboljšati, ali ga ponekad volimo upravo zbog njegovog vulgarnog šarma. Recept vas čeka u nastavku, a ako se odlučite da ga pripremite, budite sigurni da će vam ova torta postati omiljena užina za doručak ili uz šoljicu toplog čaja u bilo koje doba dana. Dok čekamo premijeru serije, koja je zakazana za 21. decembar ove godine, u nastavku pogledajte prvi tizer trejler.

Klasični jogurt kolač

Sastojci:

  • 3 čaše brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • ½ čaše šećera
  • 3 jaja
  • ½ limunove korice od jednog limuna
  • Šećer u prahu
  • Voće po izboru

Postupak pripreme:

  • Za početak, u velikoj zdjeli jaja umutite sa šećerom. Dodajte zatim jogurt, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju dodajte još i koricu limuna. Dobro umutite pa uspite u kalup za tortu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok vam čačkalica iz kolača ne izađe suha. Poslužite posipano šećerom u prahu i uz dodatak svježeg bobičastog voća po izboru.
  • Po želji, svježe voće možete staviti i u smjesu kolača prije pečenja, pa tako dobiti kolač s višnjama, borovnicama ili malinama, no ovo je najjednostavnija varijanta.