Rođena je u Austriji kao Hedvig Eva Marija Kisler. A ostala je upamćena kako po svojim liberalnim shvatanjima i brojnim neslavno završenim brakovima. Tako i po patentu za prenos signala u modernim telekomunikacionim sistemima pod nazivom „frekventno skakanje“.

Kompletne današnje bežične telekomunikacije – mobilna telefonija. WIFI  i ostalo napravljeni su korišćenjem ideje koju je Hedi Lamar patentirala 1942. Hedi Lamar je bila jako talentovana za matematiku. A u sisteme naouružanja je bila upućena zahvaljujući svom prvom braku sa austrijskim tajkunom koji se bavio proizvodnjom naoružanja.

Ipak, medije je više privlačio njen buran privatan život. Lamar je „sudbonosno da“ izgovarala čak šest puta. Ali pravu ljubav nije uspela da pronađe. Nakon industrijalca, bila je u braku sa jednim scenaristom, glumcem, vlasnikom noćnog kluba, naftnim mogulom. I na kraju, sa sopstvenim advokatom.

Iz svih ovih brakova izašla je za nepune dve decenije od čega je samo peti, sa mogulom Hauardom Lijem, trajao sedam godina. Osim skandala, brakovi su joj doneli troje dece od kojih je jedno usvojila. Po sopstvenom priznanju, više od slave i bogatstva, upravo ona bila su njena najveća sreća.

Novinari koji su pisali o njenim ulogama, propalim brakovima i skandalima nisu ni mogli da pretpostave da se iza prelepog lica glumica krije osoba izuzetne inteligencije koja je u slobodno vreme bila – izumiteljka.

– Svaka devojka može da bude glamurozna. Treba samo da stoji mirno i izgleda glupo – govorila je ironično.