Đorđo Armani je sigurno neko ko nam može dati dragocen modni savet. On tvrdi da je ključ dobrog stila u umerenosti.

Đorđo Armani je jedan od najmoćnijih, svetski poznatih dizajnera. Kreirao je stil koji nosimo danas, a da nismo ni svesni da je ta moda nekada bila veoma drugačija.

Dokazao je da luksuzno ne mora uvek da bude neudobno i usko, a njegov stil je sinonim za poslovni šik i prefinjenu eleganciju. Svoju modnu imperiju Đorđo je osnovao pre skoro pola veka, a danas je njegova modna kuća sinonim za uspeh, glamur i luksuz.

Svetsku slavu je postigao 1982. godine, a ostaće upamćen po tome što je oslobodio žene strogog oblačenja, te je među prvima u svet mode uveo ležerniji stil za dame.

Uvek je tvrdio da treba da budete svoji u da kreirate sopstveni stil, umesto da kopirate druge. Kako je Đorđo Armani tvrdio laž uvek ispliva na površinu i da nikada ne treba da budemo nešto što nismo.

Uvek je govorio da ako ne znate šta da obučete tada treba da težite minimalizmu i klasici.

Prema Armaniju pravi luksuz nije nositi skupu i dizajnerku odeću, već se dobro osećati u svojoj koži i raditi ono što zaista voliš i želiš.

U nastavku pročitajte 10 neprocenjivih Armanijevih saveta uz koje nećete biti samo primećeni, već zauvek zapamćeni.

1. „Stil je važniji od modnih trendova kratkog veka.“

2. „Nemojte se previše opterećivati odećom: najstilizovaniji ljudi izgledaju kao da se ne trude i ne ulažu nikakav napor. Na kraju, stil se svodi na samoizražavanje.“

3. „Suština stila je jednostavan način da se kaže nešto složeno.“

4. „Elegancija ne znači biti primećen, to znači biti zapamćen.“

5. „Pažljivo odabrani parfem može postati vaš zaštitni znak. Ovo je prva stvar koju muškarci osete kada uđete u sobu i poslednja stvar koja nestaje kada odete.“

6. „Jeftini par cipela je loša investicija. Ne štedite na cipelama, one su temelj vaše garderobe.“

7. „Elegancija je ključ izgleda, ne podleže vremenu, nikad ne izlazi iz mode, pa samim tim i moda nikad na taj način ne izlazi iz vas.”

8. „Izgledati seksi je pitanje samouverenosti. To je pitanje uma isto koliko i pitanje tela.“

9. „Crna i tamno plava „sužavaju“ više od drugih boja. Koristeći ove boje možete sebi da priuštite da eksperimentišete sa oblicima i teksturama.“

10. „Razlika između stila i mode je – kvalitet. Armanijeve specijalnosti su savršeni rez, meke tkanine i minimalizam.“