Ovih 5 horor knjiga sigurno ćete čitati sa užitkom jer one drže pažnju.

Ovih 5 horor knjiga preporučujemo za vas.

Tragamo za pričama o izmišljenim svetovima, hiperbolisanim likovima i radnji koja nas do samog kraja drži u neizvesnosti. Uklete kuće i misteriozna ubista su svakako neizostavan deo. Ukoliko ste se pronašli u prethodnom opisu, nastavite da čitate. Donosimo vam pet predloga najboljih horor, triler, misterija knjiga.

 1. KAD JAGANJCI UTIHNU, Tomas Haris

  Knjiga koja važi za najbolji triler svih vremena rasprodata je u neverovatnih 30 miliona primeraka. Priča se vrti oko ubice, širom Amerike poznatom pod imenom Bufalo Bil, i FBI agentkinje specijalizovane za proučavanje ponašanja koja dobija zadatak da poseti doktora Hanibala Lektora, kako bi uhvatili ubicu. Klaris Starling posećuje genijalnog doktora Lektora u bolnicu za mentalne poremećaje. Tu priča postaje zanimljiva jer je Hanibal Lektor u isto vreme prefinjen čovek, psihijatar i nemilosrdni ubica zbog čega završava u mentalnoj ustanovi za zločince.

 2. ISIJAVANJE,  Stiven King

  Radnja dela predstavlja oličenje savremenog horor romana i pruža pronicljiv uvid u jednu rasturenu porodicu, mračne hodnike duše i ljudsku slabost. Talenat Stivena Kinga ni u jednoj knjizi nije bio blistaviji. Džek Torens, njegova žena Vendi i sin Deni useljavaju se u hotel Vidikovac , gde je Džek dobio posao kućepazitelja za vreme zime. Mesecima odseče, žele da se dočepaju Denija zbog njegovih snažnih prekognitivnih sposobnosti i služe se Džekovim slabostima kako bi ugrabile dečak.

 3. GAS DO DASKE, Džo Hil

  Knjiga sadrži trinaest uznemirujućih pripovesti koje zadiru u naše najskrivenije slabosti i tajne. One su naše noćne more utemeljene u stvarnom životu. Radnja ovog horor književnog ostvarenja odvija se kroz poteru punim gasom između bande bajkera i ludog vozača cisterne. Potera se pretvara se u jezivi ples u pustinji Nevade, dok smrt čeka u visokoj travi, a vratanca vode u svet u kojem su odjeci bajki obojeni krvlju. Dva prijatelja na obali jezera suočavaju se sa idejom o sopstvenoj smrtnosti i drugim strahotama koje vrebaju iz dubina vode.

 4. PREDSKAZANJE, Dejvid Selcer

  Šesti čas. Šestog dana. Šestog meseca. Ketrin i Džeremi Torn upravo su poželeli dobrodošlicu novom članu porodice, sinu Dejmijanu. Dejmijan ne nalikuj nijednom detetu. On nosi znak zveri i oko njega se dešava neobjašnjivo nasilje, kobne nesreće i samoubistva.

  Dejvid Selcer je američki scenarista, romanopisac i producent čiji najistaknutiji rad svakako jeste pisanje scenarija za filmove Predskazanje (1976) i Ptica na žici (1990).

 5. DRAKUL, Dejker Stoker i Dž. D. Barker

  Malo je likova koji su toliko ikonični kao grof Drakula. Godine 1868. Brem Stoker zaključao se u napuštenoj kuli, naoručan svetom vodivom i pištoljem, moli se da preživi najjeziviju noć. Želeći da zapamti svaki detalj onoga čemu prisustvuje, Brem se vraća u prošlost gde ga sećanja navode na priče iz detinjstva. Kada se u obližnjem gradu dogodio niz neobičnih smrti, Brem i njegova sestra Matilda primetiće da se dadilja čudno ponaša. Misterija ostaje nerešena jer dadilja iznenada nestaje iz njihovih života. Nakon nekoliko godina, Matilda se vraća iz Pariza kako bi rekla bratu Bremu da je videla dadilju Elen i da košmar, za koji su svi verovali da je odavno gotov, tek počinje.