Lista filmova za se preporučuje da se ne gleda. Za ove filmove bi bilo bolje da su ostali samo u koricama, prenosi Telegraf.

Neki, poput „Hari Potera“ i „Gospodara prstenova“ doživeli su neverovatne uspehe na velikom platnu. Ipak, ima i čistih promašaja.

„Independent“ je objavio listu knjiga koje nikada nikada nije trebalo da postanu filmovi. Neki od tih, vrlo su dobro poznati domaćoj publici.

Lista filmova

„Hobit“

Ljubitelji „Hobita“ nisu baš očekivali da će knjiga, tako kratka i slatka i smeštena u poznati predivan svet, biti promešana sa maestrom „Gospodara prstenova“ Piterom Džeksonom, ali upravo se to dogodilo. Iako je trilogija imala uspeha u bioskopima, našla se na udaru jer je preuzela minimalno stvari iz knjige.

„Skarletno slovo“

Ovo je film iz 1995. godine i mnogi ga smatraju najlošijom adaptacijom knjige ikada. Režiser Roland Džofi ostao je toliko daleko od redova Natanijela Hotorna, da je nešto što je trebalo da bude obična romansa postalo erotska drama.

„Mandolina kapetana Korelija“

Knjiga Luija de Bernjera imala je jedan od najvećih uspeha u literaturi devedesetih godina. Međutim, adaptacija iz 2001. godine izgubila je „srce i dušu“. Dijaloge koji su vodili glavni likovi (Nikolas Kejdž i Penelopa Kruz) bili su bez ikakve hemije.

„Da Vinčijev kod“

Film je iz 2006. godine i posle njega usledila su još dva rađenja po knjizi Dena Baruna u kojima glavnog junaka Roberta Langdona igra Tom Henks. Kako piše „Independent“, adaptacija je bila očajna, a jedini razlog što su snimljena i druga dva je što je prvi doživeo ogroman uspeh.