Postoje stotine i stotine dobrih pesama koje kao da su smišljane upravo da bi nas odvojile od kreveta i snablede nas pozitivnom energijom. Za jutro obično biramo strane pesme. U tom izobilju lepih nota, ipak smo izdvojili strene pesme za jutro. Izbor zavisi i od pojedinačnog muzičkog ukusa. Ali na ovoj listi ćete sigurno naći bar jednu pesmu koja će vam se svideti i koju možete slušati nakon buđenja dok obavljate vaše jutarnje rituale.

#5 Ain’t no Mountain High Enough (Marvin Gaye & Tammi Terrell)

Iako je originalno objavljena pre tačno 50 godina, ova pesma je i danas veoma popularna među svim generacijama. Ustvari, njen put ka vrhu počeo je 1970. godine. Kada je Diana Ross počela da je peva, a njena verzija brzo se našla na Bilbordovoj listi Hot 100 pesama i bila je nominovana za Grammy nagradu. U svakom slučaju, odličan izbor za pesmu koja će vas pokrenuti u danu koji vam sledi.

#4 Sun is Shining (Bob Marley) – strane pesme

Bob Marlej nam je poručivao: “Keep Calm” (ostani miran) mnogo pre nego što je postao mejnstrim. Dakle, čak iako je napolju tmuran dan, ako vam je dan krenuo loše, budite mirni i dopustite da vam metafora iz Marlijeve pesme bude motivacija za bolji dan. Niko vam ne može bolje objasniti zašto se treba prepustiti od legendarnog kralja Regea.

#3 Walking On Sunshine (Katrina & The Waves) – strane pesme

Prvobitno, Katrina je pesmu „Walking On Sunshine“  htela da snimi kao baladu. Ali se na kraju ipak predomislila i snimila brzu pesmu. I nije pogrešila, jer je pesma postala svetski hit i donela mnogo novca od autorskih prava Katrini i njenim „Talasima“. Pošto je više puta obrađivana i korišćena u reklamnim kampanjama. Procena je da je vlasnicima autorskih prava godišnje obezbeđivala prihod veći od milion dolara. Šetnja na suncu donela je veliki uspeh Katrini, a njena energičnosti i poruka mogu i vas motivisati na putu ka uspehu. Pravi izbor za prijatno buđenje i dobro jutro.

#2 Happy (Pharrell Williams)

Ova pesma vas prosto tera na ples od ranog jutra. Pozitivna energija, to je ono što vam treba na početku dana, a ova pesma je sva pozitivna, od neo-soul ritma do falsetto pevanja Farela Vilijamsa. Inače, pesma Happy se nalazi na soundtrack-u za drugi deo animiranog filmskog hita “Grozni ja”. Postala je planetarni hit, singl je u 2014. godini prodat u tiražu od 6,5 miliona primeraka, našla se na prvom mestu top lista u preko 20 zemalja i osvojila je brojne nagrade.

#1 What a Wonderfull World (Louis Armstrong)

Ova evergrin melodija i prelep, pun života, tekst pesme, učiniće vaše jutro čarobnim i dati vam inspiraciju da na svet gledate sa vedrije strane. Antologijska numera, koja iz mnogo razloga zaslužuje da bude broj 1 na ovoj listi pesama za dobro jutro.