Bugarska je zemlja koja zaslužuje da je posetite. Ukoliko do sada nište imalli prilike da posetite Bugarsku, naš savet je da je ovu destinaciju uvrstite na svoju listu za putovanja. Bilo da ste ljubitelj arhitekture, istorije, zimovanja ili letovanja, ponuda ove zemlje je veoma bogata I sigurno će svako pronaći nešto za sebe.

Sofija
Prestonica, protkana istorijom, a opet veoma živa I gostoljubiva. Pored bogate gastronomske ponude I noćnog života, puno je znamenitosti koje zaslužuju da im se posveti pažnja.

Crkva Aleksandar Nevski, izgrađena u neovizantijskom stilu, služi kao katedralna crkva bugarskog patrijarha i veruje se da je jedna od 50 najvećih hrišćanskih crkvenih građevina u svetu. To je jedan od simbola Sofije i nezaobilazna stanica turista.
U neposrednoj blizini su I Ruska crkva, kao I crkva svete Sofije, ali I najstarije I najupečatljivije pozorište u Bugarskoj, pozorište Ivan Vazov.

Plovdiv
Na samo 2.5 sata vožnje od Sofije nalazi se Plovdiv, najstariji grad u Evropi, sa istorijom dugom čak 8000 godina. Poznat je po svojim vijugavim kaldrmisanim ulicama i lepo očuvanim gradskim kućama iz osmanskog doba. Jedna od lokacija koju svakako treba posetiti je Etnografski muzej, čija stalna postavka broji više od 40 000 predmeta. Antički teatar iz prvog veka nove ere, danas služi kao pozornica za brojne kulturne događaje i jedna je od najprepoznatljivijih znamenitosti Plovdiva.

Kada se spuštate dalje ka moru, obavezno posetite Balčik, bivšu letnju rezidenciju rumunske kraljice Marije. U okviru palate se nalazi I najveća botanička bašta u Bugarskoj, sa više od 2500 različitih biljaka.

Nesebar – Bugarska

Najpoznatiji našim turistima, Nesebar je ipak mnogo više od običnog letovališta.To je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Stari grad Nesebar, koga krase spomenici antike I arhitektura srednjeg veka, obavezna je stanica za obilazak, kada ste na letovanju na obali Crnog Mora.

Varna
Varna je lučki grad i primorsko odmaralište, poznat po „Varninskom zlatu“, tračkom nakitu starom 6.000 godina otkrivenom u nekropoli koja je izložena u Arheološkom muzeju, zajedno sa grčkim, rimskim i osmanskim starinama. Šetalište uz obalu nalazi se ispred Primorskog parka iz 19. Veka. U centru grada pronaći ćete najveći bugarski kompleks rimskih kupatila.

Zlatni Pjasci
Uz Nesebar, lokacija koja je veoma popularna među turistima iz Srbije. Beskrajne plaže sa zlatnim peskom, hotelski kompleksi, bogat noćni život.. sve su to sadržaji kojii privlače turiste iz svih krajeva Evrope.

Kada se vraćate nazad ka unutrašnjosti Bugarske, svratite I u Veliko Trnovo. Prelepe kuće smeštene uz obale reke čine Veliko Trnovo veličanstvenim I jednim od najlepših gradova u Bugarskoj. Jedno od najposećenijih mesta u gradu je I Carevec, tvrđava iz srednjeg veka, koja je svojevsni arhitektonski I muzejski spomenik.