Savršena veza teško da postoji, a i ako postoji neki vodič, ne treba mu verovati. Veoma je jednostavno – savršene veze ne postoje. Postoje savršeno provedeni momenti sa partnerom. Postoje savršeni dani. Ali veze – definitivno ne.

Kako bi izgledala savršena veza? Da li bi to značilo da se vi, prosto, uvek slažete; da ne postoje konflikti; da je sve, pa, savršeno? Ali, šta bi ta savršenost podrazumvala? Da li bi u toj savršenosti tražili nekog ko je sličan nama? Jer sličnost nije savršena. Onda bi nam bila potrebna neka verzija nas samih koja bi se savršeno uklapala sa nama, a opet bila drugačija.

Savršena veza ne postoji

Ljudi sa latinoameričkog govornog područja za svoju srodnu dušu govore – media naranja (polovina pomorandže). Priznaćete da nikad niste uspeli da pomorandžu podelite na dva jednaka dela. Baš tako, ni mi nemamo neku savršenu polovinu koja nam savršeno odgovara.

Kada je u pitanju potraga za partnerom koji je idealan za nas, onda je valjda to osoba sa kojom vidimo budućnost. Ali, ta budućnost nije besprekorna. Takvu budućnost kreiramo zajedno, hodajući po neravnom putu, praveći greške koje ćemo zajedno rešavati.

Kad smo bili tinejdžeri, činilo nam se da je baš ta naša simpatija sve što nam je potrebno. Na osnovu fizičkog izgleda, na osnovu ponašanja, manira, sve, ta osoba je u našoj glavi imala sve što nam treba. Međutim, bili smo klinci, nismo znali šta nam je potrebno. Čak i sada kada gledamo serije ili filmove, u kojima se pojavljuju zaljubljeni srednjoškolski parovi, pomislimo kako će ih šamar realnosti zveknuti kad odu na fakultet. Što se uglavnom i desi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Na studijama se najviše razvijamo – tada saznajemo ko smo, šta želimo, čemu težimo. I primetićete da u tim momentima ne mislimo o partneru koji nam je potreban, ne maštamo o savršenoj vezi. Maštamo o idealnim pozicijama na kojima ćemo da radimo, maštamo o stanu u kom ćemo se osećati kao kod kuće. Maštamo o sebi.

Onda kada stanemo na noge i pronađemo ne-tako-savršen-stan, ali savršen za nas, zaposlimo se na ne-tako-savršenom-radnom-mestu ali dovoljno dobrom da bismo ostali dve godine kako bismo imali iskustva, onda se zapitamo – gde je naš savršen partner?