Čaša crnog vina, na dnevnom nivou je potrebna organizmu. Istraživanja su pokazala da svakodnevno konzumiranje jedne čaše crnog vina ima velike prednosti po zdrvlje. Naime, crno vino sadrži resveratrol, moćan polifenol koji spada u najčešće oksidanse koji telu pomaže da se oslobodi toksina i slobodnih radikala.

Slobodni radikali su odgovorni za razgradnju kolagena i slabljenje elastičnosti kože, te je jasno koliko je njihova uloga bitna.

Čaša crnog vina je izvor zdravlja

Osim što smanjuje i oslobađa slobodne radikale, čaša crnog vina je efikasna i za detoksikaciju kože koja je izmorena i kojoj je potrebna dodatna nega. Sastojci u vinu takođe pomažu u usporavanju procesa starenja.

Prema studiji izraelskog tehnološkog instituta, crno vino je dobro za srce. Kako se navodi, umereno konzumiranje crnog vina tokom mesec dana poboljšava funkciju krvi i krvnih žila.

Vino posvetljava tamne mrlje na koži

Kako starimo, tamne mrlje koje su često uzrokovane oštećenjem od sunca, postoju dublje i teže se leče. Međutim, nije sve izgubljeno jer polifenoli, moćni antioksidansi se nalaze u ovom vinu. Oni mogu da budu učinkoviti u lečenju i sprečavanju promena boje na koži.

Osim toga, kako se navodi, vino sprečava gojaznost, podstiče dugovečnost prema pisanju francuskih naučnika i smanjuje stres – ali samo jedna čaša dnevno.

Navodi se da 2 do 7 čaša vina nedeljno smanjuje depresiju. Ali i da prekoračenje može uzrokovati istu, te je najbitnije da budete umereni. Osim toga, istraživanje je potvrdilo da su ljudi koji su pili crno vino bolje spavali od onih koji nisu imali tu naviku.