Jednostavno, kreativnost kod mnogih žena budi privlačnost.

Kreativnost kao merilo privlačnosti

Nova studija Univerziteta u Pensilvaniji je otkrila da lepši pol smatra da je jedna od najprivlačnijih stvari kod muškaraca je kreativnost. Pisanje muzike, pevanje u bendu ili bilo koja povezanost muzike i muškarca je jedan od najatraktivnijih načina da izrazite vašu kreativnu stranu.

Umetnici su privlačniji od programera

Pored muzičke kreativnosti, istraživanje je takođe otkrilo da se bavljenje umetničkom fotografijom. Pisanje poezije i druga umetnička ispoljavanja muškaraca nalaze visoko na ženskoj listi najatraktivnijih stvari kod muškaraca.

Studija je takođe pokazala da su projektovanje, kompjutersko programiranje i pisanje reklama, koje su takođe produktivni poduhvati. Ipak manje privlačni ženama.

Naučnici potvrđuju da se ljudi iz celog sveta slažu da je kreativnost neodoljiv kvalitet, koji nas privlači suprotnom polu. Međutim, momci koji se bave estetskim formama kreativnosti (koje su bazirane na bilo čemu što ima veze sa umetnošću i kulturom). Imaju bolju prođu i smatraju se atraktivnijim od onih koji se bave više utilitarnim i tehnološkim vrstama kreativnosti.

Žensko objašnjenje

Zašto? Ranija istraživanja su utvrdila da se u ženskom umu umetnička kreativnost povezuje sa inteligencijom, radnom etikom i dobrim genima. “Interesantna činjenica je da ako se vaša devojka nalazi u sferi programiranja, dizajna enterijera ili drugih netradicionalnih oblika kreativne ekspresije, više će je privlačiti vaše sposobnosti u toj oblasti”, otkriva koautor studije dr Skot Beri Kaufman.