Topla čokolada je fantastičan napitak, u kome mnogi uživaju. Nakon napornog radnog dana, čovek treba sebi da priušti zasluženo opuštanje. A u tome nam u mnogome može pomoći ovaj preukusni napitak.

Omiljena poslastica različitih generacija, savršeno je sredstvo za to.

Kada se pomene topla čokolada moramo da se složimo da ne postoji ni jedinstveni recept ni savršeno vreme za njenu pripremu. Prosto,  uvek je za nju pravo vreme, a njeni ukus i miris su primamljivi i dobro dođu u svako doba dana.

Bilo da ste ljubitelj klasike, vruće mleko vam je osnova za sve.

Možete koristiti čokoladu u prahu ili rendanu čokoladu.

Nakon topljenja čokolade, ili mešanja praha, možete dodati i šećer, karamelu, vanilu, šlag, različite sirupe. Sve je stvar ukusa.

Kod same pripreme tople čokolade, važno je da neprestano mešate, kako čokolada ne bi zagorela i kako se prah ne bi zgrudvao.

Proces pripreme i ideje za aromatizovanje i dekoraciju možete pogledati u videu koji sledi: