Poznato je da je grožđe vrlo lekovito, a osim u svežem obliku možete ga kozumirati i u vidu ukusnog likera.

Bilo koju sortu grožđa da izaberete nećete pogrešiti.

Potrebni sastojci:

  • 1 kg grožđa
  • 500g šećera
  • 1 limun (sok i kora)
  • 2 štapića cimeta
  • 0,5l vodke
  • 1 dcl hladne prokuvane vode
  • 2 kesice vanilinig šećera

Priprema:

Dobro operite grožđe, pa svaki grozd presecite na pola. Limun dobro operiti i narendajte koru, a sok iscedite.

U veću teglu stavite grožđe, narendanu koru limuna, sok od limuna, šećer, vanilin šećer i 2 štapića cimeta i dobro izmešajte.

Sve prelijte sa 0,5 l vodke i 1 dcl hladne prokuvane vode.

Teglu dobro zatvorite i odložite na tamno i hladno mesto na minimum 4 nedelje.

Nakon tog perioda procedite liker u staklenu flašu.