Poznati po mnogo čemu, najpopularniji kokteli pre svega po dobroj zabavi i opuštanju. Ali i po nezapamćenim glavoboljama. Alatki, kiseli i upaljeni, koji god da je po vašem ukusu.

Evo liste: Najpoznatiji kokteli na svetu 

 Apple Martini

Apple Martini, ili “Appletini” je moderan koktel koji je postao popularnost kao i tipični suvi martini. Votka, umesto džina, je osnova za ovaj koktel kao i rakija od jabuke koja se koristi da doda slatku ali malo kiselu notu. Appletini se obično završi sa malo limunovog soka i čaša se ukrasi sa kriškom jabuke.

 Long Island Iced Tea

Long Ajlend Iced Tea je jedan od koktela koji nikada ne izlaze iz mode, naročito kod muškaraca. Mešavina ruma, votke, tekile, džina i triple sec-a često se “završi” mešavinom soka od limuna i kole.

 Californication

Californication je mešavina votke, tekile i džina a “završava” se likerom od narandže, sokom od limuna i sokom od narandže po ukusu. Jak i sladak. Koktel se servira sa kriškom narandže. Ime koktela, Californication, zasniva se na izrazu korišćenom u pesmi poznate rok grupe Red Hot Chili Peppers.

 Pina Colada

Klasičan tropski koktel sa prepoznatljivim izgledom i ukusom bi morao da bude Pina Colada. Jednostavna i izuzetna mešavina ruma, kokosovog mleka i soka od ananasa. Pina Colada potiče iz Portorika i već se dugo.