Prava sirena – U 21. veku sirena je sport, hobi, a ponekad čak i profesija.

Ali, mermaiding je pre svega disciplina koja vas uči da se pod vodom krećete poput sirene, sport koji se brzo razvija u celom svetu.

Mermaid Fitnes je prvi put odjeknuo u Francuskoj 2014. godine sa šampionom u sinhronom plivanju Juliom Sardella. Od tog trenutka, širom zemlje nikle su brojne škole za obuku fitnes sirena.

Plivači nose posebno prilagođene peraje prekrivene tankim platnenim repovima koji sirenama omogućavaju da klize kroz vodu dok obe noge rade kao jedna.

Iako zvuči pomalo detinjasto, prava sirena fitnes zapravo je odlična vežba za celo telo. Svojom gracioznom estetikom, ova disciplina deli zajedničke tačke sa umetničkim plivanjem.

„Plivanje s laganim repom sirene vežba je za celo telo, a posebno je korisno za za trbušne mišiće”, objasnio je Christine Dustin, trener plivanja u SAD-u koji je osmislio ovaj novi trend. Na taj način vežbate mišiće koji inače nisu toliko aktivni. Voda pruža otpor koga nema dok vežbate na suvom. Trening jača vaše srce, povećava kapacitet pluća i poboljšava vašu fleksibilnost”, kaže Dustin.