Pravila zlata vredna su pred vama koja bi svaka od nas trebalo da poštuje, bez obzira koliko imamo godina! Uz njih ćete izbeći mnoge neprijatne situacije, rasprave, stres. Sa druge strane, živećete mnogo rasterećenije i srećnije!

Pažljivo ih pročitajte:

Nikad nikome ne drži predavanja. Čak i ako sigurno znaš da ćeš biti u pravu. Seti se kako te je to nerviralo u tvoje vreme. I da li si poslušali savete starijih?

Ne pokušavaj da pomogneš, osim ako se to od tebe traži. Ne nameći se nikome. Ne pokušavaj da zaštitiš svoje voljene od svih nedaća sveta. Samo ih voli.

Ne žali se! Ne pretvaraj se u svadljivu staricu na klupi ispred zgrade.

Ne očekuj zahvalnost od dece. Zapamti: nema nezahvalne dece. Ima glupih roditelja koji očekuju zahvalnost od svoje dece.

Ne izgovaraj fraze poput: „Ja sam u tvojim godinama…“, „Činim sve zbog tebe…“, „Ja sam starija, pa znam bolje…“

Ako budeš imala unuke, nemoj insistirati da te zovu imenom, a ne bakom. To je glupo.

Ne troši poslednji novac na tretmane protiv starenja. To je besmisleno. Bolje ih je potrošiti na putovanje.

Ne gledaj se u ogledalo i ne šminkaj se u zamračenoj prostoriji. Ne laskaj sebi. I pokušaj da izgledaš što elegantnije. Zapravo elegantno, ne mladalački. Veruj, tako je bolje.

Čuvaj svog muškarca, čak i ako je postao naboran, bespomoćan, mrzovoljan starac. Ne zaboravi da je nekada bio mlad, snažan i veseo I sigurno, on je jedan od retkih koji te pamti mladu, vitku, lepu. I možda je on jedini kome si trenutno zaista potrebna.

Ne pokušavaj po svaku cenu da ideš u korak sa vremenom: ne treba da razumeš nove tehnologije, da pratiš sve trendove, stalno učiš nešto novo kako bi išla u korak sa životom. To je smešno. Radi ono što želiš, I što te čini srećnom.

Ne krivi sebe ni za šta. Bez obzira kako se složio tvoj život ili život tvoje dece, uradila si sve što si mogla. Ali ispoštuj pravila.