Prepoznajte kog je pola vaša mačka. Najbrži i najlakši način za razlikovanje muških i ženskih mačića je provera njihovih reproduktivnih organa.

Prva stvar koju treba da uradite da biste znali kako da razlikujete muške i ženske mačiće. To je da uspostavite dobar kontakt sa mačkom kako biste joj mogli prići. Ako ste uspostavili dobar odnos sa mačkom, podignite je i podignite joj rep.

Ako mače ne reaguje dobro, možda ćete želeti da zatražite pomoć prijatelja ili člana porodice.

Kako da prepoznate pol

Ako mačka i dalje ne podiže rep, pokušajte da se počešete tamo gde se donji deo leđa susreće sa repom jer će većina mačaka podići rep ako to uradite. Sledeći korak u ovoj metodi razlikovanja muških i ženskih mačića je posmatranje reproduktivnih organa mačke. Sa podignutim repom, trebalo bi da imate pun pogled na genitalije mačke. Mužjak će imati mnogo veću udaljenost između genitalija i anusa nego ženka. Ako je rastojanje između genitalija i anusa veće od tri centimetra, onda je u pitanju mačka, a ako su genitalije i anus udaljeni manje od jednog centimetra, to je znak da je mače žensko. Na taj način prepoznajte.