Difuzere sa štapićima od trske sa esencijalnim uljima je lako kupiti, ali ih je jednako lako napraviti i kod kuće. Miris esencijalnih ulja je uvek lepši od hemijskih mirisa.

PRIRODAN MIRIS ESENCIJALNIH ULJA

Za početak vam je potrebna mala, plitka, uska staklena tegla sa uskim otvorom na vrhu poput tegle za začine. (Alternativno, i mala i uska vaza za cveće vam može pomoći.

EVO KAKO DA NAPRAVITE MIRIS ESECNIJALNIH ULJA

Napunite čašu sa ¼ šolje nekog neutralnog ulja i u to nakapajte nekoliko kapi bilo kog mirisaesencijalnog ulja.  a zatim rasporedite nekoliko štapića od trske kroz uski otvor na vrhu. Drveni štapići će upiti tečnost na jednom kraju i raspršiti mirise sa drugog.

Da skratite posao i preskočite još jedan korak: Možete samo da nanesete nekoliko kapi ulja na sijalicu lampe (onu koja je hladna i potpuno ugašena) tako da kada uključite svetlo, ona zagreva ulje i služi kao difuzer.

Tepisi mogu proizvoditi neprijatan miris, posebno ako imate kućne ljubimce. Usisajte neugodne mirise pomoću dezodoransa „uradi sam“ napravljenog od samo dva sastojka: sode bikarbone i eteričnih ulja. Jednostavno pomešajte sastojke, pospite smešu po tepihu i usisajte je nakon nekoliko sati. Vaša kuća će odmah ponovo mirisati sveže i čisto bez hemikalija i dodatnih troškova za sredstva za čišćenje tepiha kupljenih u prodavnici.