Torta zvana „Argentinsko čudo“ proglašena je jednom od najboljih na svetu, a iako je tako, ona ne zahteva mnogo truda.

Evo šta vam je sve potrebno da biste je napravili i uživali u izvrsnom ukusu:

Sastojci:

150 g krem sira

30 g ili 2 kašike pavlake

230 g čokoladnog keksa

1 šolja instant kafe

30 g crne čokolade

200 g kondenzovanog mleka

Priprema:

U veliku posudu ubacite krem sir i kondenzovano mleko , koristite mikser dok vam smesa ne postane vazdušasta. Dodajte pavlaku u smesu i nastavite da mešate. Sastojci bi trebalo da se sjedine u svetlu karamel boju bez grudvica. Slobodno probajte kako biste proverili da li vam jačina ukusa odgovara.

Skuvajte jednu šolju instant kafe i sipajte u plitku posudu. Čokoladne keksiće, jedan po jedan, umočite u kafu, pazite da ih ne zadržavate mnogo u njoj da se ne bi raspali.

Uzmite papir za pečenje koji ćete postaviti u posudu, u kojoj ste odučili da naparavite kolač. Čokoladne keksiće krenite da postavljate na papir za pečenje, jedan po jedan, verovatno ćete morati da polomite koji komad kako biste dobili pravilan geometrijski oblik koji pokriva celu površinu dna.

Uzmite kašiku i njome zahvatite malo smese, ravnomerno rasoredite preko keksića, tako da ih smesa skroz prekrije. Preko toga ide još jedan sloj keksića, a preko njih smesa, nastavite sa dodavanjem slojeva dok ne zavšite sa celom količinom smese i keksa.

Torta bi trebalo da ima najmanje četiri sloja, koja se završavaju smesom. Za ukrašavanje, polovinu crne čokolade istopite i ravnomerno rasporedite, a polovinu izmrvite preko vaše torte.

Prekrijite je plastičnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne najmanje četiri sata. Što je više ostavite da se hladi, torta će biti ukusnija.

Uživajte!!