Retrogradni Merkur koji je startovao 9. septembra donosi probleme određenim znacima u vezi. Ova retrogradnost bi trebalo da nas drži na nogama tokom celog svog boravka, koji se završava 2. oktobra, piše luftika.rs.

Za one od vas koji ne veruju u astrologiju i teško se podnose sa svim ljudima u svom životu koji tvrde da im je život uznemirio čuveni ‘Retrogradni Merkur’. Možete ljubazno da pređete na stranu gde svi od poricatelja idu tokom ove faze. Za nas ostale, hajde da istražimo šta nam prirodni poredak univerzuma sprema.

Ovan

Retrogradni Merkur uzburkava vaš život i tera vas na razmišljanje; da sva ova energija koja se vrti oko vas mora negde da ode. A vi počinjete da mislite da možda ovo čudno ‘povlačenje’ pokušava da vas probudi, ili da vam usmeri pažnju na nešto što jako zahteva vašu pažnju.

Ne želite da se ponašate prenagljeno ili impulsivno, ali kad bolje razmislite, vaš romantični život nije baš ono za šta ste se dogovarali, u stvari. Počinjete da se umarate od osobe koju nazivate ‘partnerom’. Ovo nije nova vest, ali nije pomenuta jer zaista niste želeli da započnete nešto novo. Ili da nanesete štetu onome na čemu ste već radili. Međutim, retrogradnost je brutalno iskrena na način na koji funkcioniše u vašem životu. A možda ste bili iskreni prema sebi na načine koje niste očekivali.

Blizanci

Evo nas u sezoni Device, i ako se niste osećali dovoljno analitično, imate retrogradnog Merkura kako biste u suštini osigurali da razdvojite skoro sve u svom životu.

Retrogradni su kao ajkule; oni zagrizu i krenu u ubilački pohod, i tako ćete se osećati kada počnete da prelazite preko onoga što vas najviše uznemirava. Tokom vaše unutrašnje potrage za smislom i ravnotežom. Dok držite ogledalo pred svojim emocijama, ovaj tronedeljni tranzit će vas naterati da duboko pogledate kako se stvari odvijaju u vašem ljubavnom životu.

Nekada ste bili ludo zaljubljeni u ovu osobu. A sada osećate da jedva znate ko je ona. Može li se ovo nastaviti ovom brzinom? Da li je vredno pokušati da ponovo sastavite delove ili će vam retrogradnost dati uvid koji ne možete da ignorišete, budući da više niste zaljubljeni u ovu osobu. A znajući to, možda nećete moći ni da pomislite o tome da to rešite?

Retrogradni Merkur vodi vaše veštine analize sve do tačke u kojoj zapravo završavate svoje romantično partnerstvo.

Strelac

Bez obzira da li verujete u retrogradni Merkur ili ne, on veruje u vas, tačnije, utiče na vas kao i na sve na Zemlji. Ono što ćete doživeti, počevši od 9. septembra, je promena u srcu. A to bi potencijalno moglo da uznemiri mnoge stvari u vašem životu. Pregrupisavanje nije ono što ste imali na umu. A ipak ste neko ko prati svoje srce i tokom ovog tranzita vaše srce će vam reći da nešto definitivno nije u redu.

Šta nije u redu? Otkrićete da odgovor leži u činjenici da više ne volite osobu za koju ste romantično vezani. A to je i uznemirujuće i motivirajuće. Tokom ovog tranzita osetićete dve stvari. Jedno je otkriće da više niste zaljubljeni. A drugo, ideja da sada kada ovo znate, sve o čemu možete razmišljati je bekstvo.

Budući da ne možete samo da izađete, moraćete da radite sa onim što imate. Ali znajte ovo, vaš bivši partner možda neće biti spreman da čuje šta imate da kažete, zato budite ljubazni. Makar pokušajte da budete ljubazni.