Trik uz pomoću kog će da vam se oseti parfem ceo dan. Sigurno poznajete ljude koji uvek mirišu savršeno bez obzira na to šta rade. Možda su se upravo vratili iz teretane. A mirišu kao da su izašli ispod tuša! Srećom, ovde nije reč o genima već postoji formula kako i vi to možete postići.

Ono si što jedeš

A ono što jedeš izlučuje se kroz pore! Dijeta koja se sastoji od “jake” hrane kao što su začini, luk i beli luk može biti dobra za zdravlje. Ali spomenute tri stvari izlučuju se kroz kožu i osete u dahu čak do 48 sati. Ovoj listi dodajte i crveno meso, alkohol koji ne samo da utiču na miris kože već i na to kako će parfem reagovati  i razvijati se na koži. Ishrana koja uključuje puno svežeg voća i povrća. Ali i proteine poput piletine i lososa mora biti vaš izbor ako želite dobro da mirišete.

Voda i hidratacija

Osim što je izrazito bitno za zdravlje i probavu da pijete dovoljnu količinu vode dnevno, na taj način održavate i hidrataciju kože što znači da će se parfem duže zadržati na njoj. Kada je koža suva, ima tendenciju brže “upiti” i raspršiti parfem.

Održavanje odeće

Logično je da održavanje odeće koje uključuje redovno pranje i korišćenje omekšivača takođe utiče na mirise koje šaljete.

Gde stavljate parfem?

Veoma je bitno da vodite računa gde stavljate parfem, a najbolje tačke na koje treba da se fokusirate su gležanj, iza kolena, pubično područje, prsa i iza ušiju. Iako ovo zvuči kao previše parfema, našpricajte ga na strateška mesta pola sata pre izlaska tako da će se parfem “smestiti” i neće ugušiti ljude oko vas.