
Čizkejk sa čokoladom je prava praznična poslastica neodoljivog ukusa. Ovaj recept možete uvrstiti u svoj slavski ili rođendanski meni. A pripremaju se izuzetno lako.
Čizkejk sa čokoladom
Sastojci:
250 g krem sira, sobne temperature
4 kašike maslaca
1/2 šolje mrvljenog keksa
4 šolje šećera u prahu
300 g čokoladnih listića
Priprema:
U velikoj posudi, mešajte krem sir i maslac zajedno dok se ne sjedine. Dodajte mrvice keksa i dobro mešajte. Dodajte šećer u prahu. Pokrijte i ohladite u frižideru najmanje 1 sat, a može da odstoji i preko noći.
Stavite komad pek papira i pomerite smesu iz frižidera. Formirajte kugle kašikom predviđenom za to. Vratite u frižider 10-20 minuta ako su suviše mekane.
Čokoladu istopite u mikrotalasnoj, mešajte svakih 15 sekundi kako se ne bi stvrdnula. Umočite kugle u čokoladu. Vratite ih na papir i ostavite da se ohlade dok se čokolada ne stvrdne.