Veza na jedno veče je izazovna.

U koju god seksualnu aktivnost da planirate da se upustite, a to uključuje i seks za jednu noć. Izuzetno je važno da prvo budete sigurni da je to nešto što zaista želite. Ukoliko sebi postavljate pitanje zašto ćete imati seks za jednu noć. Odgovor bi trebalo da glasi: Zato što i vi i vaš partner to zaista želite.

Jesi li u vezi?

Ukoliko želite da izbegnete dodatnu komplikaciju i dramu, ovo pitanje morate da postavite osobi koju ne poznajete. Ovo važi i za muškarce. Nije vam potrebna osoba koja je zauzeta i ima obavezu prema nekome. Bez obzira na to što ne poštujete drugu polovinu te osobe, poštujte sami sebe i sami sebi treba da budete najvažniji.

Maštate o vezi?

Ukoliko želite vezu, seks za jednu noć onda nije najbolje rešenje za vas. Nemojte imati nerealna očekivanja da će se kontakt nastaviti, jer su velike šanse da će osoba, sa kojom ste imali seks na jednu noć, nakon njega, zapravo, samo otići. Svrha ovakvog kontakta je zadovoljenje seksualnih potreba, pa nemojte očekivati da ćete nakon toga sa tom osobom živeti bajku.

Da li je moguća veza?

Seks za jednu noć nekada i preraste u nešto više. Preko 25% neformalnih susreta dovede do izgradnje dugotrajnih veza iako su započeti s idejom čija svrha je u potpunosti suprotna od definicije veze.

Uzmite u obzir i tuđa osećanja

Bez obzira na to koliko vam je lako da se odlučite na seks za jednu noć, u obzir bi trebalo da uzmete i osećanja druge osobe. Ovo je pogotovo važno u situacijama u kojima je uključen alkohol. Ukoliko, u bilo kom trenutku, steknete utisak da iskorišćavate drugu osobu. Najbolje bi bilo da se suzdržite od bilo kakvog seksualnog kontakta.