Meksičke tortilje – izvanrednog su ukusa, a nećete se mnogo namučiti da ih spremite. Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti. Predivne tortilje sa piletinom i povrćem pokrenuće sva vaša čula.

Meksičke tortilje

Sastojci:

Za tortilje:

150 g kukuruznog brašna,

200 g pšeničnog glatkog brašna,

so,

200-250 ml tople vode.

Za nadev:

3 kašike ulja,

200 g pilećeg filea,

1 čili papričica,

1 crvena paprika,

1 zelena paprika,

100 g crvenog pasulja,

100 g kukuruza šećerca.

Priprema:

Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, so, dodajte vodu i umesite glatko testo. Podelite ga na 16 loptica, pokrijte alu-folijom i ostavite da stoji oko 15 minuta.

Na vrućem ulju propržite meso iseckano na kockice, dodajte narezanu čili i svežu crvenu i zelenu papriku, zatim oceđeni i isprani pasulj, kukuruz šećerac i kratko prokuvajte.

Pripremljene hlepčiće za tortilje tanko razvijte na pobrašnjenoj dasci i pokrijte alu-folijom. Pecite ih u zagrejanom tiganju bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi.

Na vruću tortilju stavite topli pripremljeni nadev, preklopite i poslužite.