Topla čokolada je uvek fantastičan izbor, bez obzira da li želimo nešto toplo, ili nam prosto nedostaje taj izvanredni ukus.
A to naročito važi sa dolaskom hladnih dana.
Inače, ovako gustu toplu čokoladu prave Francuzi.
Najbolja topla čokolada
Sastojci:
1/2 l mleka
100 gr crne čokolade
jedan ili dva štapića cimeta
prstohvat šećera
prstohvat soli
nekoliko kapi ekstrakta vanile
jedna kašika kakoa
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte cimet. Kuvajte dok ne provri.
Štapiće cimeta izvadite, pa dodajte kakao. Dobro mešajte kako ne bi ostale grudvice. Dodajte prstohvat pećera i soli, a potom i nekoliko kapi ekstrakta vanile. Sve pomešajte pa dodajte čokoladu.
Kuvajte i paralelno mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Pogledajte korak po korak upustvo za pripremu: