Najčešći razlozi zbog kojih žene gube interesovanje za muškarca navedeni su u sledećem tekstu. Jako je važno ove stvari uočiti na samom početku.

Odnosi imaju tendenciju da budu bajkoviti tokom početne faze, ali vremenom postaje teško održati taj odnos i početnu iskru živom. Možete se udaljiti zbog nedostatka pažnje, nedovoljno posvećenog vremena, ali i zbog prevare i želje za nekim novim životnim iskustvom ili načinom života.

I dok su za neke stvari krivi partneri podjednako, postoje neke kojima muškarac gura od sebe svoju partnerku. O njima govorimo u nastavku.

Nepoštovanje

Kada je žena poštovana, ona odmah zna da je i važna tom muškarcu, odnosno da je muškarcu dovoljno stalo do nje i da želi da je zadrži. Međutim, nepoštovanje u bilo kom smislu – nepoštovanje njenog vremena, obaveza, truda u vezi i ličnih želja samo će dovesti do toga da ona polako gubi interesovanje. Niko ne želi da se na njega gleda olako, pa preko toga nije vredno preći ni u ljubavnom odnosu.

Nedoslednost

Doslednost u vašim postupcima je izuzetno važna za ženu. Ona će pažljivo pratiti vaše ponašanje prema njoj. Ako joj dosledno pokazujete da vam je stalo do nje i da ste tu za nju kroz sve, ona nikada neće izgubiti interesovanje za vas.

Ako ne postupite ovako i to bude sve učestalije, znaće da na vas ne može da se osloni. Pa čak i kad su sitnice u pitanju.

Varanje

Poverenje je osnova veze. To je ono na čemu se zasniva ceo odnos. Žene će sigurno izgubiti interesovanje za muškarce koji varaju. Čin varanja prikazuje muškarce kao nezrele i nesposobne da cene ono što imaju. Vratiti ženino poverenje je gotovo nemoguće nakon prevare.

Mali gestovi pažnje

Ono što ste radili na početku veze sigurno će u nekom trenutku nestati i stvorićete nove rituale. Međutim, može da se desi da više nikada nemate naviku da nešto uradite samo za vas dvoje. Za vas je ključno da zapamtite da su vaši posebni gestovi na početku veze ono zbog čega se žena zaljubila u vas. Stoga, ukoliko se svaki i najmanji znak pažnje izgubi, to je znak da vama više nije stalo ili da mislite da ona više nije vredna truda.

Kršenje obećanja

Ako muškarac stalno odustaje od svojih namera i obećava partnerki prazne priče, to znači da se takvom muškarcu ne može verovati. Te da postoji mnogo dublji problem. Ovakav muškarac je sigurno takav prema svima u svom životu. A to se odražava i na svaku sferu njegovog, ali i vašeg zajedničkog života.